Έτσι, χθες καθώς πέρναγα από έναν φούρνο, πήρα ένα πιροσκι μιας και τα είδα. Από εκείνη την ώρα έφαγα τον κόσμο να βρω πως θα φτιάξω τα δικά μου μοναδικά πιροσκι και βρήκα μία πολύ ωραία συνταγή και σας τη παρουσιάζω.
Πιροσκι με λουκάνικο
Τι θα χρειαστείς:
- Μισό ποτήρι χλιαρό νερό
- Ένα φακελάκι ξερή μαγιά
- Μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
- 1 αυγό
- Μισό ποτήρι γάλα χλιαρό
- Μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι
- Μισό κιλό αλεύρι (ή όσο πάει)
- Μία συσκευασία λουκάνικα Φρανκφούρτης
Διαδικασία
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η μαγιά και αρχίσει και βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια της. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, το γάλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα μείγμα.
Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με τα χέρια μας. Πλάθουμε και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και τη κάνουμε μία μπάλα. Την αφήνουμε στη λεκάνη κι τη σκεπάζουμε με πολλές πετσέτες για να είναι ζεστά. Όσο πιο πολύ ώρα την αφήσετε να ξεκουραστεί, τόσο πιο πολύ θα φουσκώσει.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ότι σχήμα θέλουμε και βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε μπουκίτσες ζύμης με τα χέρια μας και τις ανοίγουμε στο μέγεθος της παλάμης μας.
Βάζουμε λουκάνικο ή ότι άλλη γέμιση θέλετε, τα κλείνουμε καλά καλά και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε σε χαρτί κουζίνας και καλή μας όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου