Έτσι μου ήρθε ιδέα, να σας δείξω τη δική μου ζύμη για κρέπες που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη τόσα χρόνια.
Ζύμη για κρέπες
Τι θα χρειαστείς:
- 3 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- μισό κιλό αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό ή 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Γέμιση: Υλικά της επιλογής σας
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά μόνα τους, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ύστερα, προσθέτουμε στα αυγά. το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη με το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι ένα με δύο λεπτά. Βάζουμε και το λάδι ή το μαλακό βούτυρο, μέσα στη ζύμη μας και ανακατεύουμε συγχρόνως μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι ή το περνάμε από σουρωτήρι και το ρίχνουμε στο μείγμα μας, σιγά σιγά μέχρι να το ρουφήξει σχεδόν όλο, η ζύμη μας.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα μαζί. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αραιή αλλά και λίγο σφιχτή.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για δέκα λεπτά, μέχρι να ετοιμαστούμε για το ψήσιμο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μισή κουταλιά του γλυκού, βούτυρο και αφού ζεσταθεί, βάζουμε μία με μιάσιμη κουταλιά από τη ζύμη μας, ενώ με κυκλικές κινήσεις προσπαθούμε να φτιάξουμε το σχήμα της κρέπας. Ψήνουμε τη κάθε κρέπα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και είμαστε έτοιμοι.
Γέμισε τη κρέπα σου με ότι υλικό θέλεις εσύ και καλή σου όρεξη!
Συνόδεψε με παγωτό για μεγαλύτερη απόλαυση.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου