Κρέμα ΣΑΝ καραμελέ
Τι θα χρειαστείς: (για 10-15 μικρά μπωλάκια)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 3 βανίλιες
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 2 αυγά
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 πακέτο μπισκότα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και μετά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνουμε τις βανίλιες και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε απαλά για 2 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Η κρέμα δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή μιας και θα πήξει και μετά μέσα στο ψυγείο.
Τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ ψιλά τρίμματα (σχεδόν σκόνη) και προσθέτουμε και το βούτυρο αφού το λιώσουμε, μέσα στα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε κάθε μπωλάκι από μια κουταλιά μπισκότα με βούτυρο. Πατικώνουμε καλά καλά και βάζουμε τα μπωλάκια για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Τα βγάζουμε και τα γεμίζουμε με τη κρέμα μας που έχει παγώσει λίγο.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξουν και καλή μας απόλαυση!
*Αν θέλουμε στο τέλος σερβίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας για περισσότερη γεύση.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου